Zelf inmeten

Als u gaat meten voor kozijnen, doe dit dan zorgvuldig en gebruik een goede meetrol. 
Wij adviseren om degene te laten inmeten die ook het kozijn zal gaan monteren. 

Maatvoering raamkozijn

Breedte meten
Neem de breedtemaat tussen de muren van de buitengevel. Meet deze op 3 plekken. Neem hiervan de kleinste maat en trek daar in totaal 10mm van af.

Hoogte meten
Vanaf de vensterbank aan de binnenzijde maak je een puntje met een viltstift op het glas aan de binnenzijde. Je meet vanaf de binnenzijde vensterbank tot aan het puntje en noteer deze maat.
Meet vanaf de buitenzijde van het puntje tot aan de onderzijde van het metselwerk / latei / rollaag.
Tel nu beide maten bij elkaar op, en haal hier vervolgens 6mm vanaf. Deze maat is dan de hoogtemaat. 

Verschil
Er zit bijna altijd verschil tussen de vensterbank binnen en de raamdorpels aan de buitenzijde. Deze maat is gemakkelijk te bepalen.
Meet vanaf het eerder gemaakte puntje tot op de raamdorpel aan de buitenzijde en noteer deze hoogte.
Meet dan vanaf het puntje aan de binnenzijde tot op de vensterbank binnenzijde (als u deze maat bij hoogte meten niet al heeft genoteerd).

Het verschil tussen deze 2 maten is de hoogte van de kliklijst. Met een kliklijst kunt u deze hoogte overbruggen en netjes afwerken. In het 'opmerkingen'-veld bij het afrekenen kunt u vermelden welke maat en zijde u nodig heeft, wij maken u een prijsvoorstel.

Graag willen wij u erop attenderen dat niet elke situatie gelijk is . Bovenstaand rekenvoorbeeld is enkel en alleen bedoeld als een leidraad . Uiteraard kunt u geen rechten aan bovenstaande tekst ontleden.