Zelf inmeten

Als u gaat meten voor kozijnen, doe dit dan zorgvuldig! Gebruik voor het opmeten een metalen rolmaat die lang genoeg is om in één keer te meten. Meet minstens tweemaal om vergissingen te voorkomen en doe dit . Wij adviseren om degene te laten inmeten die ook het kozijn zal gaan monteren. 

Breedte meten
Het inmeten doet u aan de binnenkant. U meet van muur tot muur op meerdere plekken en haalt er 1 centimeter van af, deze ruimte is nodig om het kozijn te kunnen plaatsen en zal later opgevuld worden door bijvoorbeeld compriband. Tevens heeft u ruimte om het kozijn waterpas te stellen en om eventuele kozijnankers te plaatsen. Meet u de breedte? Doe dit dan op 3 plekken, want een muur heeft altijd oneffenheden. 

Hoogte meten
Om de hoogte van uw kunststof kozijn te bepalen gaat u in principe hetzelfde te werk als bij het meten van de breedte.U meet weer van muur tot muur en haalt er deze keer een halve centimeter vanaf. Let er op dat u rekening houdt met eventuele dorpels. Wij hebben kliklijsten beschikbaar om de vrijgekomen ruimte netjes af te werken.